Hesburger avaa Turkuun uudenlaisen ravintolan – katuruokaklassikoita ja viiniä

Ruoka Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Hesburger avaa Turkuun ravintolan, joka poikkeaa melkoisesti ketjun perinteisisestä konseptista. Yliopistonkadulle avattava H Burger Lab tarjoilee katuruokaklassikoita sekä alkoholia, ja toimii samalla tuotekehittelyravintolana.

H Burger Labissa vierailee muutaman kuukauden välein vaihtuvia suomalaisia huippukokkeja. Heistä ensimmäinen on televisiostakin tuttu Holy Döner -ravintolan Teemu Laurell. Hän on suunnitellut oman menun H Burger Labin Eemeli Harisen laatiman peruslistan rinnalle.

– Minua myös kiehtoi ajatus hyödyntää Hesburgerin tuotteita omissa annoksissani, kuten grillattua possua, kevätkaalia, sumac-punasipulia ja pul biber -aiolia sisältävässä tortillawrapissa, Laurell kuvaili Kauppalehdelle.

Ravintolan listalta löytyy muun muassa hampurilaisia, tacoja ja tempurakukkakaalia, ja hintatasokin on perinteisiä Hesburger-ruokia korkeampi. Virvoitusjuomien sijaan ruokaa voi nauttia esimerkiksi viinin, oluen tai cocktailin kera.