Kahden pankin verkkopalvelut kaatuivat – syitä selvitellään parhaillaan

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomalaisten käyttämien pankkien verkkopalveluissa on jälleen ilmennyt ongelmia. Sekä S-Pankin että Ålandsbankenin verkkopalvelut kaatuivat perjantaiaamusta 22. huhtikuuta.

Ongelmat koskevat S-Pankin ja Ålandsbankenin verkkopankkia ja mobiilipankkia. Verkkopalveluihin kirjautuminen ei monien käyttäjien tapauksessa ole onnistunut lainkaan. S-Pankki on Twitterissä julkaisemassaan tiedotteessa pahoitellut verkkopalveluissa ilmenneitä ongelmia ja kiittänyt asiakkaita kärsivällisyydestä.

Toistaiseksi tiedossa ei ole, johtuvatko verkkopankin ongelmat esimerkiksi palvelunestohyökkäyksestä. Esimerkiksi maaliskuussa Nordean palvelut kaatuivat väliaikaisesti palvelunestohyökkäyksen vuoksi. S-Pankin mukaan tuoreen ongelman syitä selvitetään parhaillaan.