Nukutusainepullo särkyi eläinlääkäriasemalla Oulussa – tilat jouduttiin tyhjentämään

Ohhoh! Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Oulussa sijaitsevalla eläinlääkärillä tapahtui perjantaina 22. huhtikuuta tilanne, jonka vuoksi lääkäriaseman tilat jouduttiin tyhjentämään. Vaaratilanteen aiheutti aseman ilmaan vahingossa päätynyt nukutusaine.

Nukutusainepullo putosi Kaakkurin kaupunginosassa sijaitsevalla eläinlääkäriasemalla lattialle perjantaina puolen päivän jälkeen. Pullon särkymisen vuoksi paikalle hälytettiin Oulu-Koillismaan pelastuslaitoksen yksikkö. Kukaan ei ehtinyt loukkaantua nukutusaineen vuoksi.

Eläinlääkäriaseman tiloissa mitattiin edelleen nukutusainetta noin tunti sen jälkeen, kun pelastuslaitos sai häkytyksen. Ihmisistä ja eläimistä tyhjennettyjä tiloja tuuletetaan Kaleva-lehden mukaan savutuulettimien avulla. Pullossa säilytetty nukutusaine voi isoissa määrissä lamauttaa hengityksen ja olla näin ollen vaarallista sekä ihmisille että eläimille.