IL: Finnairin lentokone tehnyt hätälaskun Tanskaan

Ohhoh! Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Saksan Düsselforfista Helsinkiin matkalla ollut Finnairin koene teki sunnuntaina hätälaskun Kööpenhaminaan. Koneessa oli tapauksesta ensimmäisenä uutisoineen Iltalehden mukaan 73 matkustajaa ja neljä miehistön jäsentä.

Finnairin Norran Embraer 190 -koneen miehistö havaitsi moottoriongelman lennon aikana. Finnairin viestinnän mukaan hätäkutsu annettiin varotoimenpiteenä. Kone laskettiin lähimmälle sopivalle lentoasemalle Tanskaan.

Lentokone laskeutui molemmat moottorit käynnissä ja pääsi Finnairin mukaan rullaamaan omin voimin kiitotieltä. Matkustajat ja miehistö poistuivat lentokoneesta normaalisti. Lentokoneessa ilmennyttä teknistä vikaa ja tapahtunutta selvitetään parhaillaan yhteistyössä viranomaisten kanssa.