Mies sai 50 000 euron koronalainan yritykselle – osti sillä yhden Pokemon-kortin

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Valtiot ovat myöntäneet erilaisia avustuksia ja lainoja koronapandemian kurittaneille yrityksille. Yhdysvalloissa on huomattu, että osa yrittäjistä on sijoittanut lainarahoja luksutuotteisiin tai elosteluun. Eräs rahaa saanut mies käytti koko lainarahansa yhteen Pokemon-korttiin.

Yhdysvaltojen Georgiasta kotoisin oleva Vinath Oudomsine -niminen mies osti koronatukirahalla itselleen 57.789 dollarin arvoisen Pokemon-keräilykortin. Asiasta on nostettu rikossyyte petoksesta. Kyseessä ei kuitenkaan ole ainoa tukirahoja väärin käyttänyt amerikkalainen.

Yksi mies käytti koronalainan strippiklubeilla. Toinen osti itselleen Lamborghinin. Yhdysvallat on myöntänyt tukilainoja miljardien dollarien edestä ilman vahvaa varojen kontrollointia. Asiaan on herätty vasta nyt, Washington Post uutisoi.