Nainen menetti kaikki raajansa – sitten asiantuntija riensi apuun

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

TLC-televisiokanavan uudessa Body Parts -sarjassa seurataan proteesien asiantuntijan, eli anaplastologi Allison Vestin tekemää hoitotyötä. Hänellä on yli 20 vuoden kokemus potilaiden auttamisessa, jotta he toipuisivat tärkeimpien ruumiinosiensa tuhoisasta menetyksestä. Nainen luo heille keinotekoisesti korvaavia kehonosia, jotka näyttävät aidolta.

Nyt Vest pääsee auttamaan Victoria Mugo -nimistä naista, joka menetti keuhkokuumeesta aiheutuneen septisen shokin vuoksi molemmat jalkansa ja kätensä. Verenkierto ei riittänyt raajoihin, kun naisen elintoimintoja pidettiin keinotekoisesti yllä. Raajat amputoitiin.

Nainen on onnellinen saadessaan elää. Raajojen menetys muistuttaa, että tarinalla olisi voinut olla karmivampi loppu ja 38-vuotias äiti olisi poistunut kokonaan täältä ikuisuuteen. Victorialla on jaloissaan proteesit, mutta nyt Vest tekee hänelle myös aidon käden näköiset proteesit.

– Ne ovat erilaiset mitä kuvittelin, paljon paremmat. Ne näyttävät todella aidoilta! Victoria hihkaisee.