Luontoliven sääkset parittelevat ahkerasti – koska ilmestyy ensimmäinen muna?

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Sääksi eli kalasääski on uljas petolintu, joka elää Suomessa koko maassa. WWF:n Luontoliven sääksikamerassa sen pesintää seurataan Saimaalla. Sääksipari on havaittu parittelemassa useampaankin otteeseen, joten seuraavaksi pesälle odotetaan munia.

WWF on käynnistänyt tempauksen, jossa Luontoliven katsojat voivat arvata tarkkaa aikaa munien ilmestymiselle pesään. Arvaukseen on kirjattava päivä ja kellonaika, jolloin ensimmäinen sääksenmuna näkyy WWF:n Luontoliven sääksikamerassa. Lähimmäksi arvannut voittaa 32 euron lahjakortin WWF-verkkokauppaan.

Osallistumisaika päättyy munintaan. Sääksikamera on käynnissä jo kuudennen kerran. Pesällä on myös mikrofoni, jotta ihmiset pääsevät myös kuuntelemaan sääksiperheen elämää. Pesältä on kesän lopulla tavannut lentää 2–3 poikasta.