Onko autossasi vielä nastarenkaat? Kohta siitä voi saada jo sakot

Autot Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Pitkittyneiden talvikelien vuoksi monissa suomen teillä kulkevissa autoissa on edelleen nastarenkaat. Nyt kesärenkaisiin siirtymistä on kuitenkin syytä harkita, sillä esimerkiksi eteläisessä Suomessa nastarenkaista voi rapsahtaa jo sakot.

Talvirenkaiden keliperusteinen käyttövelvollisuus päättyi maaliskuun lopussa, minkä jälkeen nastarenkaita on saanut käyttää vain sään tai kelin niin edellyttäessä. Sää- ja keliennusteiden perusteella nastarenkaille ei näyttäisi olevan enää suuressa osassa maata tarvetta. Pienemmillä teillä kesärenkailla on tosin syytä noudattaa yhä erityistä varovaisuutta.

– Nyt on se oikea aika. Nastarenkaiden käytölle ei ole enää perusteita Helsingissä. Jos asut Helsingin alueella ja ei ole tarkoitus lähteä pääkaupunkiseudulta, ilman muuta ne pitää vaihtaa, Helsingin liikenneturvallisuuskeskuksen johtaja, ylikomisario Dennis Pasterstein kommentoi Helsingin Sanomille.

Renkaat kelin mukaan -kampanjan mukaan lähes 60 prosenttia autoilijoista käytti vielä pääsiäisviikolla Helsingissä nastarenkaita. Nastarenkaiden osuutta autoliikenteessä seurataan eri puolilla Suomea automaattisesti. Rajoitukset eivät koske nastattomien talvirenkaiden eli kitkattomien renkaiden käyttöä.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.