Hammaslääkärillä vakava varoitus: ”Jääpalojen pureskelu voi halkaista hampaan”

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Kaikki meistä on varmasti pureskellut jäätä ainakin kerran elämässään. Jos tapa on säännöllinen, se voi johtaa hammas- ja suuongelmiin. Jään pureskeleminen voi vahingoittaa hammaskiillettä ja aiheuttaa halkeamia tai lohkeamia hampaisiin.

Hammaslääkäri, joka kulkee TikTokissa nimellä @the.teeth.doc, kuvasi videon aiheesta. Videolla on keskeltä haljennut hammas ja taltiointi on otsikoitu: ”Älä pureskele jäätä!” Hammas näyttää pahasti vaurioituneelta.

Hammaslääkäreiden ja asinatuntijoiden mukaan ihmiset, jotka pureskelevat jatkuvasti jäätä, saattavat tarvita muita enemmän hammashoitoa reikiintymisen takia. Lisäksi paikat voivat kadota jääpalojen pureskelun aikana. Jos jään pureskelu on pakonomaista, kannattaa siihen hakea apua psykiatriselta puolelta, jotta jäähimon perimmäinen syy voidaan selvittää ja hoitaa.

@the.teeth.doc Don’t chew ice or it will be the last year for your teeth. 🤷‍♂️#teeth#smile#dentist #dentista ♬ Happiest Year – Jaymes Young