Maailman vanhin ihminen kuoli 119 vuotiaana – oli syntynyt vuonna 1903

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Japanilainen Kane Tanaka ehti elää erittäin pitkän elämän. Hänet oli nimetty maailman vanhimmaksi ihmiseksi ennen kuolemaansa 119-vuotiaana.

Kane Tanaka kuoli japanilaisviranomaisten tiedotteen mukaan 19. huhtikuuta 2022. Hän syntyi 2. tammikuuta 1903. Nainen selvisi kahdesta syövästä ja näki elämänsä aikana lukuisia historiallisia tapahtumia, kuten kaksi maailmansotaa, vuonna 1918 puhjenneen espanjantautipandemian ja koronapandemian.

Tanaka meni naimisiin vuonna 1922, ja hänellä oli neljä lasta. BBC:n mukaan hän vietti viimeiset vuotensa nauttien lautapeleistä ja suklaasta vanhainkodissa.

Tanaka oli toiseksi vanhimmaksi tiedettävästi elänyt ihminen. Maailman pisimpään tunnetusti elänyt ihminen oli Jeanne Calment, joka kuoli 122-vuotiaana vuonna 1997. Maailman vanhimman ihmisen titteli kuuluu nyt 118-vuotiaalle ranskalaisnunna Lucile Randonille.