Retkeilijä eksyi lumiseen erämaahan – selvisi lähes viikon lumella ja jogurtilla

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Vanha viisaus kertoo, että ihminen selviää kolme tuntia karuissa olosuhteissa ilman suojaa, kolme päivää ilman vettä ja kolme viikkoa ilman ruokaa. Nyt Yhdysvaltojen Kaliforniassa metsään eksynyt retkeilijä on löytynyt hengissä ja suhteellisen hyväkuntoisena kuusi päivää katoamisensa jälkeen.

Amerikkalaiset retkeilijät, Justin Lonich ja Sheena Gullett, olivat matkalla kotiin Little Valleyyn 14. huhtikuuta. Yllättäen he juuttuivat lumeen syrjäisellä alueella Lassenin piirikunnassa Koillis-Kaliforniassa. He viettivät yön autossaan, mutta aamulla ajoneuvon akku oli tyhjä ja he yrittivät kävellä takaisin päätielle, sheriffin toimistosta kerrotaan. Kaksikko eksyi toisistaan sankassa lumipyryssä.

Lonichin onnistui selvittämään tiensä Susanvilleen muutaman yön jälkeen, jossa hän pääsi hälyttämään apua. Gullett oli jossain vaiheessa päässyt takaisin heidän käyttämälleen autolle, josta hänet löydettiin 20. huhtikuuta. Naisella oli ollut kuusi purkkia jogurttia ja hän oli syönyt lunta janoonsa. Hän oli tunteellinen löytöhetkellä, mutta fyysisesti kunnossa ja pääsi pian omaan kotiinsa, tiedotteessa kerrotaan.