IS: Sähköpotkulautailijat syyniin – virhemaksu napsahtaa entistä helpommin

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Poliisi aikoo koventaa sähköpotkulautailijoihin kohdistuvia otteitaan pääkaupunkiseudulla. Ilta-Sanomien mukaan 40 euron liikennevirhemaksuja aletaan jatkossa antamaan entistä herkemmin, kun vielä aikaisemmin liikennesääntöjen rikkomisesta saattoi selvitä huomautuksella.

– Liikennevirhemaksumenettelyllä mennään, lähtökohtaisesti armoa ei anneta, kommentoi Helsingin poliisin ylikomisario Dennis Pasterstein Ilta-Sanomille.

Yleisimpiä liikennerikkomuksia ovat sähköpotkulautailijoiden tapauksessa väärä ajopaikka ja niin kutsuttu kyysääminen. Kyysäämisellä tarkoitetaan sitä, että laudan kyydissä on kuljettajan lisäksi toinenkin matkustaja. Tämä on Pastersteinin mukaan sekä laitonta että vaarallista.

Sähköpotkulautailijoita valvovat niin polkupyöräpoliisit, moottoripyöräpoliisit kuin poliisin valvontasektorikin. Viimeksi mainittu tulee komentamaan lautailijoita esimerkiksi pois jalkakäytäviltä komentokaiuttimilla.