Poliisi tutki havaintoja mahdollisesta susilaumasta – sitten totuus paljastui

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Ihmisastusten lähellä liikkuvista susista tehdään aika ajoin havaintoja niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Toisinaan luullut sudet osoittautuvat kuitenkin tarkemmissa tutkimuksissa joksikin aivan muuksi.

Yhdysvaltojen Coloradon viranomaiset saivat taannoin ilmoituksen mahdollisesta susilaumasta Parkin piirikunnassa. Poliisille luovutettiin video, jossa lauman väitettiin näkyvän. Videolla joukko nelijalkaisia eläimiä juoksee talvisella pellolla hirvilauman läheisyydessä.

Poliisi lopetti kuitenkin tutkimukset pian, sillä kyse olikin susien kesyistä sukulaisista. Videolla nähdyt eläimet olivat todellisuudessa omistajiltaan karanneista viidestä bernhardinkoirista, joiden tiedetään karanneen aitauksestaan aikaisemminkin. Koirien omistaja sai poliisin mukaan sakot eläinten irrallaan pitämisestä.