Poliisi tutkii kavallusta Sisä-Suomessa – missä ovat Kiukku ja Kaiku -papukaijat?

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Sisä-Suomen poliisilaitos selvittää kahden kadonneen papukaijan mysteeriä. Kateissa ovat mustalakkiaratti Kiukku ja valkovatsa-aratti Kaiku. Poliisi tutkii tapausta kavalluksena.

Kiukku ja Kaiku luovutettiin Petäjävedellä sijaitsevalle Ylä-Kintaudelle koeajaksi. Kaikki ei mennyt koeaikana hyvin, ja papukaijojen oikea omistaja halusi ne palautettavaksi. Hän ei kuitenkaan saanut lintuja takaisin.

Papukaijoja ei löydetty poliisin kotietsinnässä, sillä ne oli ehditty jo luovuttaa seuraavalle henkilölle. Poliisi pyytääkin nyt vihjeitä Kiukkun ja Kaiun olinpaikasta osoitteeseen vihjeet.keski-suomi@poliisi.fi. Poliisin mukaan papukaijojen nimet on saatettu jo vaihtaa, ja niitä saatetaan kutsua nimillä Sulevi ja Kaarina.

Kiukku ja Kaiku ovat niin kutsuttuja Cites-eläimiä. Kyseessä on EU:n uhanalaisten lajien kauppaa sääntelevä sopimus. Käytännön tasolla sääntely tapahtuu Suomessa Suomen ympäristökeskuksen SYKEn lupien ja todistusten avulla.