Pommiryhmä sai hälytyksen mahdollisesta räjähteestä bussissa – olikin koululaisen tiedeprojekti

Ohhoh! Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Julkisille paikoille ja liikennevälineisiin jätetyt epäilyttävät kojeet voivat herättää pelkoa. Linja-autosta New Yorkissa löydetty esine osoittautui kuitenkin taannoin pommin sijaan huomattavasti harmittomammaksi asiaksi.

Poliisi sai maanantaina 25. huhtikuuta hälytyksen siivoojan bussista löytämästä vekottimesta. Laitteessa oli kaksi pientä kanisteria, johtoja, läpinäkyvää ainetta ja digitaalinen kello. Arvatenkin kyseessä pelättiin olevan räjähde, ja paikalle hälytettiin poliisin pommiryhmä.

Pommiryhmä totesi laitteen kuitenkin myöhemmin vaarattomaksi. New York Post -lehden mukaan poliisi on todennut kyseessä olleen todennäköisesti koululaisen linja-autoon unohtama tiedeprojekti. Viranomaisilla ei ollut tarkempaa tietoa tiedeprojektista tai sen tekijästä.