Mies esiintyi kaksoisveljenään – sai kymmenien tuhansien edestä sosiaalietuuksia

Ohhoh! Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltojen Floridassa asuva mies on tuomittu kahden vuoden vankeusrangiastukseen identiteettivarkaudesta. 64-vuotias Wayne Bowen kavalsi itselleen kymmenien tuhansien eurojen edestä sosiaalietuuksia identtisen kaksoiveljensä nimissä.

Wayne Bowen onnistui hankkimaan itselleen henkilöllisyyskortin Yhdysvaltojen armeijassa palvelleen veljensä nimissä. Kortin avulla hän sai yli 32 000 dollarin edestä sotaveteraaneille tarkoitettuja sosiaalietuuksia. Hän sai veljensä nimissä kymmenien tuhansien dollarien edestä myös muita sosiaalietuuksia.

Bowen myönsi oikeudessa syyllistyneensä törkeään identiteettivarkauteen. Associated Press -uutistoimiston mukaan Bowenin toisessa osavaltiossa asuva kaksoisveli on vahvistanut, ettei hän itse hakenut sosiaalietuuksia eikä antanut veljelleen lupaa henkilötietojensa käyttöön.