Paniikki lentokentällä – turistit ottivat räjähtämättömän tykistökranaatin matkamuistoksi

Ohhoh! Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Amerikkalainen perhe aiheutti paniikin Israelin Tel Avivissa sijaitsevalla Ben Gurionin lentoasemalla torstaina 28. huhtikuuta. Heidän hallustaan löydettiin turvatarkastuksessa räjähtämätön tykistökranaatti.

Lentokentän turvatarkastusalue evakuoitiin räjähteen vuoksi. Amerikkalaisperhe oli kertonut halunneensa ottaa kranaatin matkamuistoksi heidän lastensa löydettyä sen. Perhe sai luvan nousta lentokoneeseen viranomaisten kuulusteltua heitä.

Turistit olivat löytäneet tykistökranaatin vieraillessaan Golanin kukkuloilla. Israel valloitti Golanin kukkulat Syyrialta vuonna 1967 kuuden päivän sodan yhteydessä.

CNN-uutissivuston mukaan yksi ihminen loukkaantui lentoasemalla tapahtuneessa välikohtauksessa. Israelilainen matkustaja oli loukkaantunut juostuaan matkatavarahihnaa kohti evakuoinnissa syntyneen kaaoksen aikana. Viranomaiset tutkivat parhaillaan tapausta.