Tampereella ihmeteltiin satojen metrien panssarivaunuletkaa – tästä oli kyse

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Tampereella ihmeteltiin viikonloppuna panssarivaunuja, joita kuljetettiin junalla rautatietä pitkin. Jopa satojen metrien pituinen panssarivaunuletka liittyi Puolustusvoimien Arrow 22 -sotaharjoitukseen, joka järjestetään 2.-13. toukokuuta 2022 Pohjankankaalla Niinisalossa ja Säkylässä.

Eversti Rainer Kuosmanen kertoi Twitterissä panssariprikaatin joukkojen siirtyvän harjoituksiin perinteisesti junakuljetuksella. Harjoituksiin osallistuu yhteensä noin 150 panssaroitua ajoneuvoa ja 300 muuta ajoneuvoa. Harjoitusjoukkoja on yhteensä noin 3 400 henkilöä.

Panssarivaunuletkasta levisi nopeasti sosiaalisessa mediassa myös virheellistä tietoa. Somessa jaetuissa videoissa panssarivaunujen väitettiin olevan matkalla itärajalle. Näin ehti uutisoida jopa kansainvälinen uutistoimisto Reuters.

– Tämä ei pidä paikkaansa. Kyseessä on ihan normaalia harjoitustoimintaa ja kaluston siirtoa. Tulemme kaluston kanssa länteen ja kun sieltä palataan, joukko liikkuu itään eri varuskuntiin, kommentoi everstiluutnantti Kalle Laurila MTV Uutisille.