Tutkimus paljasti kuinka paljon suomalaiset imuroivat viikossa

Koti & Asuminen · Stara.fi

Kevätsiivous lukeutuu monien suomalaisten kotien perinteisiin osin siksi, että lisääntyvä auringonvalo saa pölyn näkymään aikaisempaa paremmin. Viime vuosina robotti-imurit ovat helpottaneet lattioiden puhtaanapitoa, mutta monissa kodeissa käytetään edelleen aikaa myös manuaaliseen imurointiin.

Samsung Electronics Nordicin tilaama tuhannen suomalaisen kyselytutkimus on paljastanut, että keskimääräinen suomalainen imuroi 1-2 tuntia viikossa. Vastaajista 33 prosenttia imuroi viikoittain jopa kaksi tuntia, kun taas 26 prosenttia ilmoitti käyttävänsä imurointiin 1-2 tuntia kuukaudessa. Innokkaimmin imuroidaan Pohjois- ja Itä-Suomessa sekä vähiten Uudellamaalla, jossa 30 prosenttia vastaajista kertoi imuroivansa 1-2 tuntia kuukaudessa.

40 prosenttia vastaajista suosii kodin siivoamisessa perinteistä johdollista imuria. Valtaosa suomalaisista arvostaa imuroinnissa nimenomaan helppoutta ja yksinkertaisuutta ilman johtosotkuja. Tutkimus vahvistaa johdottomien mallien trendin, sillä mieluummin johdotonta imuria siivouksessa käyttää 28 prosenttia ja robotti-imuria 14 prosenttia vastaajista.

Esillä pidettäviksi suunniteltujen imurien yleistyttyä imureista on alkanut tulla osa sisustusta. Jopa 26 prosenttia vastaajista ei koe enää tarvetta piilottaa imuria näkyvistä ja 13 prosenttia säilyttää sitä vaihtelevasti eri paikoissa, missä milloinkin sattuu olemaan kodissa tilaa. Imurien tärkeimmät ominaisuudet ovat imuteho, hinta, pölypussin tyhjennys ja melutaso. Kyselytutkimuksen toteutti maaliskuussa 2022 Samsung Electronics Nordicin toimeksiannosta Norstat. Kohderyhmään kuului 1 039 iältään 18–99-vuotiasta vastaajaa.