Kuluttajat huolissaan taloudestaan – näin säästät selvää rahaa

Koti & Asuminen Lifestyle · Terhi Piiroinen

Hintaoppaan julkaisemassa kuluttajatutkimuksessa selvitettiin, missä tuotteissa tai palveluissa suomalaiset nyt säästävät rahaa. Eniten karsitaan matkustamisesta, polttoaineesta, viihteestä ja kulttuurista. Osa pyrkii säästämään vaatteissa ja pukeutumisessa.

– Jos hankinnalla ei ole kiire, tuotteelle voi asettaa hintavahdin ja ostaa sen vasta kun hinta laskee. Eri sesonkituotteiden hintoja kannattaa katsella sesongin ulkopuolella, sillä silloin niitä voi saada halvemmalla kysynnän ollessa pienempää. Kannattaa myös miettiä, tarvitseeko esimerkiksi matkapuhelimissa ja kuulokkeissa kaikkia uusimpien mallien ominaisuuksia. Vanhempien mallien hinnat laskevat usein kun uudet mallit tulevat markkinoille, muistuttaa Hintaoppaan maajohtaja Liisa Matinvesi-Bassett.

Kolme vinkkiä: näin säästät hankinnoissa– Tarkista tuotteen hinta useista eri kaupoista ja vertaile hinnat.-Jos hankinnalla ei ole kiire, aseta tuotteelle hintavahti ja seuraa sen hintakehitystä. Sesonkituotteiden hintoja kannattaa tarkastella sesongin ulkopuolella, jolloin niitä voi saada edullisempaan hintaan.-Katsele myös tuotteen vanhempia malleja, joita voi saada uusinta mallia halvempaan hintaan.