Kehonkielen asiantuntija: ”Amber Heardin todistus ei ole uskottava”

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Näyttelijä Johnny Deppiä väkivaltaisesta käytöksestä syyttävä ja sittemmin hänen uransa tuhonnut näyttelijä Amber Heard on todistanut pariskunnan myrskyisän suhteen yksityiskohtia oikeudenköynnissä. Ihmisen kehonkieli paljastaa usein enemmän kuin sanat.

Kehonkielen asiantuntija ja aiheelle jopa oman tutkimusinstituutin perustanut tutkija Janine Driver tietää, milloin ihminen valehtelee. Hän on pitkän uran ja kokemuksensa perusteella oppinut tunnistamaan ihmisen kehonkielestä ne piirteet, jotka kertovat totuuden. Hän on seurannut Amber Heardin ja Johnny Deppin oikeudenkäyntiä suurennuslasilla ja viesti on selkeä.

– Amber Heardin todistus ei ole totta. Kehonkielessä on paljon viitteitä valehtelusta, eikä tarina ole yhdenmukainen. Hän käyttää sanoja, jotka eivät todista Johnny Deppin käytöksen olleen sitä, mitä hän on aiemmin väittänyt. Sen sijaan Johnny Deppin tulisi määritellä tarkemmin omassa todistuksessaan, mikä on hänen mielestään väkivaltaista käytöstä ja mikä on itsepuolustusta, Driver kertoo.

Toinen ekspertti on täsmälleen samaa mieltä. Jesus Enrique Rosas on koonnut videon, jolla hän paljastaa Heardin ristiriitaisuudet sanojen ja käytöksen välillä todistuksen aikana. Tulos ei ole näyttelijätären kannalta mairitteleva. Jos yksikin valamiehistö uskoo hänen tarinansa, on Johnny Depp hävinnyt kunnianloukkausjuttunsa.