Love Island Suomesta tuttu fitnessurheilija kärähti dopingista – kolmen vuoden toimintakielto

Urheilu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Love Island Suomi -realitysarjassakin mukana ollut fitnessurheilija Mika Vähämäki on jäänyt kiinni dopingin käytöstä. Suomen urheilun eettinen keskus Suek on määrännyt hänet kolmen vuoden toimintakieltoon.

Vähämäen 5. ja 29. lokakuuta kilpailun ulkopuolisissa testeissä antamat dopingnäytteet sisälsivät Suekin mukaan testosteronia. Se on luokiteltu urheilussa kielletyksi anaboliseksi aineeksi. Vähämäki sai tiedon positiivisesta testituloksesta 25. helmikuuta ja on ollut siitä saakka toimintakiellossa.

Maailman antidopingtoimisto Wandan sääntöjen mukaan anabolisista aineista seuraa neljän vuoden kilpailukielto. Kielto kuitenkin vähenee kolmeen vuoteen urheilijan myöntäessä sääntörikkomuksen, kuten Vähämäen tapauksessa tapahtui.

Vähämäki osallistui lokakuussa Lahdessa järjestettyyn Nordic Fitness Expoon, sijoittuen yli 182-senttisten miesten sarjassa viidenneksi. Hänet nähtiin televisiossa Love Island Suomen ensimmäisellä tuotantokaudella vuonna 2018.