Hämmentävä mysteeri Janakkalassa – yli 70 heinäpaalia katosi pellolta

Ohhoh! Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Janakkalassa ihmetellään kymmenien kadonneiden heinäpaalien mysteeriä. Paikalliselta maitotilalta katosi toukokuun alussa jopa yli 70 pyöröpaalilllista hevosille tarkoitettua laadukaista säilöheinää. Niiden epäillään päätyneen varkaiden matkaan.

Epäillyn varkauden arvo on tapauksesta ensimmäisenä uutisoineen Maaseudun Tulevaisuuden mukaan  5 000 – 6 000 euroa. Erikoisen tapauksesta tekee se, ettei peltomaisemista tutuksi tulleiden paalien siirtely suju isoissa määrissä aivan hetkessä. Varkaat ovat olleet mahdollisesti liikkeellä yöaikaan traktorilla.

– Härski temppu. Paaleja on täytynyt lastata sieltä vähintään neljä suurta kuormaa, maidontuottaja ja säilörehu-urakoitsija Heikki Linna kommentoi Maaseudun Tulevaisuudelle.

Linnan mukaan varkaat todennäköisesti tiesivät mitä he hakivat, sillä samalla pellolla olleet naudoille sopivat rehupaalit eivät olleet heille kelvanneet. Hän kehottaa maatiloja pitämään rehupaaleja ja polttoainesäiliöitä tarkkaan silmällä vastaavien tapausten varalta. Asiasta on tehty rikosilmoitus.