Pyöräilyviikkoa vietetään taas – parasta hyötyliikuntaa työmatkalla

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Polkupyöräily on kasvattanut suosiotaan erityisesti taloudellisista, mutta myös terveydellistä ja ekologisista syistä. Pyöräilyviikkoa poljetaan tänä vuonna 6.-15. toukokuuta pääteemalla ”Jokaisella on oikeus turvalliseen pyöräilyyn”. Ihmiset pyöräilevät, jos he tuntevat olonsa turvalliseksi ohjaustangon takana.

Valtakunnallisella Pyöräilyviikolla kannustetaan ihmisiä ylipäätään pyöräilemään. Tavoitteena on lisätä pyöräilyä kaikilla matkoilla. On myös järkevää valjastaa ihmisiä pohtimaan omia liikkumisvalintojaan ja lisätä ihmisten tietoisuutta pyöräilyn hyödyistä.

Pyöräliikenteen ja pyörämatkailun määrät ovat olleet ilahduttavassa kasvussa viime vuosina monella paikkakunnalla. Kansallisena tavoitteena onkin lisätä pyörämatkojen määrä entisestään vuoteen 2030 mennessä. Monet kunnat ja kaupungit järjestävät erilaisia tempauksia pyöräilyviikolla.