Poika etsi simpukoita rannalta – löysikin todellisen aarteen

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kuusivuotias poika on löytänyt kolme miljoonaa vuotta vanhan megalodonin, eli esiaikaisen hain hampaan etsiessään simpukankuoria rannalla Isossa-Britanniassa. Hammas on noin kymmenen senttiä pitkä.

Pikkuinen Sammy Shelton löysi hampaan tutkiessaan Bawdsey Beachiä Suffolkissa. Ranta on ollut jo pitkään fossiilien metsästäjien suosittu paikka. Sammyn isä Peter Shelton on eläkkeellä oleva yleislääkäri Bradwellista, Norfolkista. Hän paljasti, että hänen poikansa oli niin iloinen löydöstä, että hän nukkuu nyt hammas sänkynsä vieressä, Daily Mail raportoi.

– Etsimme todella mielenkiintoisia kuoria rannalta, mutta sen sijaan löysimme tämän megalodon-hampaan, Shelton myhäilee.

– Se oli valtava ja erittäin painava. Tiesin mikä se oli, mutta vasta kun vein sen muille rannalla olleille näytille, tajusin sen merkityksen. Siellä oli yksi kaveri, joka on etsinyt koko ikänsä megalodonin hammasta eikä ollut koskaan löytänyt mitään tämän kokoista.

Megalodon on maailman suurin hai, joka vaelsi maapallolla yli 3,6 miljoonaa vuotta sitten. Sen kita sisälsi 250 terävää hammasta, joita käytettiin muiden suurten kalojen saalistamiseen.