Euroopan säärintama jakaantuu lämpimään ja viileään – näin käy Suomelle

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Euroopan säät ovat lähiviikkoina jakaantuneet kahtia Länsi-Euroopan vuodenaikaan nähden lämpimään osaan ja Itä-Euroopan vuodenaikaan nähden kylmään osaan. Euroopan keskipitkien sääennusteiden keskuksen kuukausiennusteen mukaan Suomi on rajavyöhykkeellä, mutta kallistuu enemmän viileälle puolelle.

Forecan mukaan lämpötiloissa ei tapahdu kuluvalla viikolla merkittäviä muutoksia, kun taas sateita voi tulla ajankohdan keskiarvoa enemmän. Auringossa lämpötila voi nousta etelä- ja keskiosissa 15 aseeseen, pilvisinä hetkinä 10 asteen paikkeille. Pohjois-Lapissa lämpötila voi vaihdella parista lämpöasteesta 10 asteen lukemiin.

Suomessa keskilämpötilan ennustetaan olevan 16. toukokuuta alkavalla viikolla maan keskiosassa ajankohdan keskiarvon kohdalla, itäosassa 1-2 keskimääräistä viileämpi. Sateet vaikuttavat jäävän ajankohdan keskiarvoa vähäisemmiksi. 23. ja 30. päivä alkaville viikoille ennustetaan ajankohdalle tavanomaisia tai hieman viileämpiä ilmoja.

– Tämän hetken Ennusteissa 16. toukokuuta alkavalle viikolle on pohjoisessa Euroopassa nähtävissä sekä kylmän ilman purkaus että sen jälkeen lämmintä ilmaa, mutta vielä ei tiedetä, millä tavalla nämä vaikuttavat Suomen säähän, meteorologi Joanna Rinne kertoo Forecan blogissa.