Mitä nimiä haluaisit nähdä Tampereen Tähtikadun laatoissa? Nyt voit vaikuttaa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Tampere sai syksyllä 2019 oman vastineensa Hollywoodin Walk of Famelle. Tampere-talolta Tullin alueelle kulkevalle Åkerlundinkadulle on asennettu tähtilaattoja, joissa komeilee tunnettujen muusikoiden nimiä.

Nyt yleisöllä on mahdollisuus vaikuttaa siihen, ketkä musiikkitähdet ja säveltäjät saavat oman laattansa. Tampereen kaupungin sivuille avatussa verkkolomakkeessa voi ehdottaa artisteja, yhtyeitä, musiikintekijöitä, sanoittajia, säveltäjiä, tuottajia ja organisaatioiden tai instituutioiden edustajia laattojen saajiksi. Ehdotuksia voi antaa 19. toukokuuta 2022 asti.

Music x Media -tapahtuman hallitus tehtee esitykset tähtiin ikuistettaviksi henkilöiksi perusteluineen ehdotusten pohjalta. Raati koostuu musiikkialan ammattilaisista, ja lopullisen päätlsen yleisötähdistä tekee Tampereen kaupungin sivistys- ja kulttuurilautakunta. Tänä vuonna katuun ikuistetaan 3-5 yleisötähden nimeä.

Aikaisempina vuosina oman tähtensä ovat saaneet Jean Sibelius, Kaija Saariaho, Juice Leskinen, Popeda, Cheek, Katri Helena, Epe Helenius, Tapio Korjus, Eppu Normaali, Nightwish, Karita Mattila, Ismo Alanko, Paula Koivuniemi, Mikko Alatalo, Yö, Värttinä, Kaija Koo ja Esa-Pekka Salonen. Vuoden 2022 tähtien saajat julkistetaan Tampereen päivänä 23.9.2022.