Moottoripyörä pakeni poliisia Hämeenlinnassa – kaahasi 100 km/h 50 km/h alueella

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Hämeenlinnan keskustassa partioinut poliisikaksikko huomasi risteykseen keulimalla saapuneen moottoripyörän. Tästä alkoi hurja takaa-ajo vilkasliikenteisellä alueella.

– Poliisipartio oli pysähtyneenä liikennevaloihin tiistai-iltana Hämeenlinnan keskustassa, kun se havaitsi risteykseen tulevan moottoripyörän huomattavalla ylinopeudella keula ylhäällä. Partio lähti hälytysvalot ja- äänet sekä pysäytysvalo päällä moottoripyörän perään, Hämeen poliisista kerrotaan.

Moottoripyörän kuljettaja lähti kiihdyttämään voimakkaasti vauhtiaan poliisit havaittuaan. Moottoripyörä pujotteli autojen välissä kaistoja vaihdellen huomattavalla ylinopeudella. Moottoripyörän nopeus oli sata kilometriä tunnissa nopeusrajoituksen ollessa 50 km/h. Pakomatkan aikana moottoripyöräilijä käytti vastaantulevien ajokaistoja, kevyenliikenteenväyliä sekä viheralueita ja piha-alueita.

– Tapahtuma-aikaan muu liikenne oli vilkasta, joten poliisipartio luopui takaa-ajosta. Paennut moottoripyörä ja sen kuljettaja oli kuitenkin tunnistettavissa. Partio tapasi paenneen nuorukaisen myöhemmin. Hänen epäillään syyllistyneen törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen ja hänet määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.