Ranskalaisia varoitetaan humalaisista peuroista – taustalla jokakeväinen ilmiö

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Ranskan Normandian alueen asukkaita on varoitettu erikoisesta ilmiöstä luonnossa. Paikalliset peurat saattavat olla humalaisia ja käyttäytyä arvaamattomasti.

Ranskalaisen 30 Million Friends Foundation -eläinsuojelujärjestön mukaan varoituksen taustalla on jokakeväinen ilmiö. Peurat syövät kasvien nuppuja, jotka sisältävät runsaasti sokeria. Sokeri puolestaan alkaa käymään eläinten vatsassa, minkä seurauksena peurat päihtyvät.

– Kasvien nuput ovat peuroille herkullisia. Sitä voisi verrata hunajan tai sokerin syömiseen. Me ihmiset otamme yhden palan kakkua, sitten lisää ja lisää… Mutta peurat eivät osaa lopettaa. Ja sitten ne tulevat erittäin humalaan, luontoasiantuntija Alain Coupet kertoo The Connexion -lehdelle.

Erityisesti syrjäseuduilla liikkuvia autoilijoita kehotetaan olemaan tarkkana humalaisten peurojen varalta. Vaarassa ovat myös luonnossa kävellen liikkuvat, sillä päihtyneet eläimet voivat käyttäytyä aggressivisesti. Oudosti käyttäytyvistä peuroista neuvotaan ottamaan yhteyttä viranomaisiin.