Toukokuun taco-tiistaina syödään raikasta savusiikaa – nappaa resepti talteen

Lifestyle Ruoka · Terhi Piiroinen

Suositusten mukaan kalaa tulisi syödä ainakin kaksi kertaa viikossa, jotta siitä saa irti kaikki terveyshyödyt. Jos kalaruoan kokkailu ei ole tuttua, kannattaa muokata omia suosikkiruokia kalaversioiksi. Esimerkiksi tacot maistuvat kaikille.

Savukalaa voi käyttää tacojen täytteenä sellaisenaan. Savusiika on erinomainen vaihtoehto perinteisen lohen rinnalle. Pro Kala ry vinkkaa reseptin, jota kannattaa kokeilla jo seuraavana taco-tiistaina.

Savusiika-tacot

200 g savusiikaa (tai muuta savukalaa)

1 prk creme fraiche

1 kpl limenkuorta

mustapippuria

100 g pakasteherneitä

15 g voita

Korianteria

Minttua

Valmiita tacolettuja

Lämmitä herneet voin kanssa kattilassa. Murskaa herneet haarukalla “hernepestoksi” ja mausta suolalla. Mausta creme fraiche raastetulla limenkuorella, mustapippurilla ja suolalla. Kokoa kalataco laittamalla pohjalle hernepestoa, seuraavaksi savusiikaa ja sen päälle creme fraichea. Koristele tuoreella mintulla ja korianterilla.