Kääpiösimpanssi karkasi aitauksesta – eläintarha tyhjennettiin Belgiassa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Belgian Mechelenissä tapahtui perjantaina odottamaton tilanne. Paikallisessa eläintarhassa asuva bonobo eli kääpiösimpanssi karkasi aitauksestaan.

Zoo Planckendael -eläintarhassa syntyi pienoinen paniikki sen jälkeen, kun yhden apinan huomattiin kadonneen. Bonobo paikannettiin pian puusta apinoiden aitauksen vierestä. Koko eläintarha evakuoitiin turvallisuussyistä.

Eläintarhan tiedotteen mukaan bonobot syövät lähinnä hedelmiä, mutta ne voivat olla vaarallisia ihmisille. Apina saatiin lopulta kiinni banaanin ja tainnutuslääkkeen avulla. Eläin palautettiin turvallisesti takaisin aitaukseensa, ja eläintarha avattiin jälleen yleisölle.

– Annamme bonobon nyt levätä hyvin perheineen ja toipua seikkailustaan, eläintarhan Facebook-sivulla kirjoitettiin.