Henna Kalinainen varoittaa nuoria julkkistyrkkyjä: ”Julmuus ei lopu vaikka kuinka selittelisi”

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kohuotsikoissa itsekin aikoinaan ryvettynyt ja sittemmin maineensa hartiavoimin palauttanut suomalainen realitytähti Henna Kalinainen on seurannut vierestä huolestuneena tuoreiden tulokkaiden edesottamuksia. Nuoret naiset eivät välttämättä ymmärrä, että julkisuus voi olla myös raskas taakka kannettavaksi.

– Tällä tavalla jälkiviisaana sitä haluaisi jopa varoittaa muita. Huono maine, kun ei hevillä harteilta lähde ja se saattaa seurata pahimmassa tapauksessa jopa lopun ikää mukana, Henna Kalinainen kirjoittaa Metropolin blogissaan.

Hän kertoo, että on ollut surullista seurata mediasta, kuinka nuoret tytöt ovat ajautuneet raadollisen julkisuuden kynsiin. Hän kyseenalaistaa median vastuuta siitä, kuinka myyviä otsikoita nuorista leivotaan. Hän puhuu etenkin upeista suomalaisista kaunottarista, Iida Vainiosta ja Helmi Loukasmäestä.

– Kauhulla olen seurannut minkälaista polkua esimerkiksi tämä Iida lähtee kulkemaan, kun tuntuu, että jopa monet julkkismiehet tuntuvat haluavan ottaa ilon irti tytöstä, mutta samaan aikaan naureskelevat hänelle, Kalinainen kirjoittaa ja jatkaa:

– Huomasin myös kuinka herkkänä tämä Iida on jo nyt, kun hän koittaa jokaisen uutisoinnin kommenttiosiossa itseään puolustaa. Totuus kun on se, että julmuus ei lopu vaikka kuinka selittelisi ja ilkeät kommentoijat keksivät aina lisää haukuttavaa.