Tutkimus: Kolmekymppiset suosivat sähköautoja – kallis hinta estää ostamasta

Autot Lifestyle · Terhi Piiroinen

Yli puolet kolmekymppisistä suomalaisista hankkisi todennäköisesti sähköauton seuraavilla autokaupoilla, mikäli sille ei olisi estettä. Hankkimisen suurimpana esteenä on kuitenkin auton korkea hinta ja lyhyeksi koettu toimintasäde ajon aikana.

– Kiinnostus sähkö- ja hybridiautoja kohtaan on suurinta 25–34-vuotiaiden keskuudessa, joista 52 prosenttia päätyisi hankkimaan sellaisen melko- tai erittäin todennäköisesti, mikäli autonhankinta olisi ajankohtainen tänä vuonna, kertoo Kamuxin Suomalaiset autokaupoilla 2022 -tutkimus.

Kaikkien ikäryhmien vastaajista 56 prosenttia pitäisi hybridi- tai sähköautoon päätymistä erittäin tai melko epätodennäköisenä, mikäli olisi autonhankinta-aikeissa tänä vuonna. Tälle joukolle ylivoimaisesti suurin pidäke on uudemmilla käyttövoimilla käyvien menopelien liian korkeaksi koettu hinta. Käytettynä hybridi- tai sähköautosta kiinnostunut asiakas löytää edullisempia vaihtoehtoja.