Maailman erikoisin lähikauppa? Sijaitsee 120 metrin korkeudessa vuorenseinämällä

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Lähikauppojen ideana on tyypillisesti se, että niissä asiointi sujuisi mahdollisimman helposti. Kiinan Hunaissa sijaitsee kuitenkin lähikauppa, johon ei niin vain kävellä ostamaan Jaffaa krapulan kourissa.

Shiniuzhain kansallispuistossa sijaitsevaa lähikauppaa on kuvailtu maailman vaikeiten tavoitettavaksi. Se sijaitsee 120 metrin korkeudessa lähes pystysuoralla vuorenseinämällä. Pienikokoinen puinen kioski palvelee kalliota pitkin kapuavia kiipeilijöitä.

Kiinan valtion omistaman CCTV-televisiokanavan mukaan lähikaupassa myydään juomia ja pientä purtavaa, kuten perunalastuja. Toisin kuin kopperon sijainti, eivät hinnat huimaa päätä. Vesipullo maksaa kaksi juania, eli noin 30 senttiä.

Eniten vaikeuksia työntekijöille aiheuttaa wc-taukojen pitäminen. Vuonna 2018 avatun kaupan tulot eivät ole isoja, mutta vuorella kiipeilevien turistien kerrotaan olevan erittäin kiitollisia sen olemassaolosta.