Mitä ihmettä putosi taivaalta? Suuret metallipallot ihmetyttävät

Ohhoh! Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Intian Gujaratin alueella ihmeteltiin 12. ja 13. toukokuuta erikoista ilmiötä. Taivaalta putosi maahan neljä metallista valmistettua onttoa palloa.

Metallipallot olivat halkaisijaltaan noin 45 sentin kokoisia. Kukaan ei loukkaantunut esineiden maahan putoamisen seurauksena. Pallot ovat nyt paikallisen poliisin hallussa.

Viranomaisten mukaan pallot olivat todennäköisesti satelliitin osia. Yhdysvaltalainen astronomi Jonathan McDowell epäili puolestaan metalliesineiden olevan peräisin kiinalaisesta Chan Zheng 3B -raketista. Osat putosivat maahan todennäköisesti raketin palatessa maahan.

Intian avaruusjärjestö ISROn entinen tutkija BS Bhatia kertoi NDTV-sivuston mukaan metallipallojen saattavan olla raketin polttoainesäiliön osia. Vastaavia esineitä käytetään rakettimoottorien polttoaineena käytettävän hydratsiinin säilömiseen.