Näitä julkkiksia koetellaan Erikoisjoukot-sarjassa – Suomen televisiohistorian rankinta realityä?

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Tulevaa Erikoisjoukot-sarjaa on kuvailtu etukäteen jopa Suomen televisiohistorian rankimmaksi realitysarjaksi. Siinä 14 suomalaistähteä osallistuu erikoisjoukkojen pääsykokeita vastaavalla koulutusleirille, jossa fyysisiä ja henkisiä rajoja koetellaan vuorokauden ympäri.

Erikoisjoukot-sarjassa mukana ovat ex-hiihtäjä Sami Jauhojärvi, Miss Suomi Viivi Altonen, muusikko Elias Kaskinen, malli Sara Chafak, toimittaja Kimmo Ohtonen, missikeisarinna Sunneva Sjögren, somepersoona Sauli Koskinen, ex-nyrkkeilijä Amin Asikainen, dj ja mediapersoona Amanda Harkimo, somepersoona James Nikander, europarlamentaarikko Henna Virkkunen, ex-sulkapalloilija Ville Lång, ex-lumilautailija Heikki Sorsa ja kansanedustaja Tom Packalén.

Erikoisjoukot perustuu brittiläiseen SAS: Who Dares Wins -formaattiin. Entisten erikoisjoukko-operaattoreiden vetämää kurssia kuvaillaan raskaammaksi, kuin kukaan julkkiksista on aiemmin kokenut. Kokeilaita ei puhutella heidän omilla nimillään, vaan pelkin numeroin.

Erikoisjoukot alkaa Ruutu-palvelussa maanantaina 30. toukokuuta. Ensimmäinen jakso esitetään myös Nelosella samana päivänä kello 21.