Uniikit lomakohteet kasvattavat suosiotaan – kelpaisivatko nämä sinullekin?

Matkailu · Terhi Piiroinen

Matkatoimisto Ebookers kertoo, että kartanoiden ja linnojen kaltaiset uniikit majoituskohteet ovat kasvattaneet suosiotaan viime aikoina. Peräti joka viides haaveilee linnassa yöpymisestä. Asiantuntija uskoo, että kiinnostuksen taustalla voivat olla lisääntyneet kartanomaisemiin ja linnoihin sijoittuvat elokuvat ja televisiosarjat.

Erityisesti naiset ja 18–24-vuotiaat matkailijat ovat kiinnostuneita uniikeista majoituskohteista. Linnamajoitusten määrä on monin paikoin jopa kaksinkertaistunut koronan aikana. Professori Raija Komppula uskoo, että lisääntyneen linnamajoituksen taustalta voivat löytyä television hittisarjat.

– Televisiosarjoilla ja elokuvilla voi isossa mittakaavassa olla paljonkin merkitystä matkakohteiden valintaan. Todelliset televisiosarjojen ja elokuvien harrastajat ovat usein valmiita matkustamaan tiettyyn kohteeseen puhtaasti vaikkapa nähdyn elokuvan perusteella. Monille muille matkailijoille sarjasta tai elokuvasta tutut kohteet tarjoavat mukavan lisän lomamatkaan, Itä-Suomen yliopiston markkinoinnin ja matkailuliiketoiminnan professori Raija Komppula kertoo.

– Etenkin nyt kun viimeisten vuosien aikana matkailemaan ei olla päästy entiseen malliin, tarjoaa majoittuminen linnassa matkalla unohtumattoman elämyksen.