IS: Tauski lopettaa! Viimeinen keikka marraskuussa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Suomalaisen iskelmätaivaan supertähti Tauno ”Tauski” Peltonen on kertonut viettävänsä aikaa Paraisilla merenrantatalossaan rakkaan koiransa kanssa. Mies aikoo siirtyä viettämään eläkepäiviä tänä vuonna marraskuussa täytettyään 60 vuotta.

– Lopetan esiintymisen ja jään laulajana eläkkeelle. Minua ei enää saa 500 euron keikoille, se loppuu nyt, Tauski kertoo Ilta-Sanomille ja asettaa viimeiseksi keikkakalenterin päivämääräksi 15. marraskuuta 2022.

Kyseessä on miehen syntymäpäivä. Hän hoitaa kaikki sovitut keikat ennen eläköitymistään ja aikoo viettää syksyllä pidemmän vapaan Turkin auringon alla. Tauskin ideana on poistua viihdemaailmasta kirkkaana tähtenä. Hän panostaa jatkossa bisneksiin ryhtyessään oman risteilyaluksen isännäksi Turkin vesistöille käyttäen Alanyaa satamapaikkana.

Tauski on esiintynyt aktiivisesti 80-luvulta lähtien ja lukeutuu suomalaisten tunnetuimpien iskelmähittien esittäjiin. Hänen tunnetuimpia kappaleitaan ovat Sinä vain lisäksi Haavemaa ja Niin minä sinulle kuulun.