Pankki tekee maksukortit kierrätetystä merimuovista

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Maailman valtameriin päätyy joka vuosi yli kahdeksan miljoonaa tonnia muovijätettä. Maatumisen sijaan muovi hajoaa pieniksi paloiksi. Nämä palaset päätyvät meren ravintoketjuun ja muodostavat suuren uhan meren eliöstölle ja ihmisten terveydelle. Tähän maailmanlaajuiseen ympäristöongelmaan voidaan vaikuttaa keräämällä muovijätettä valtameristä ja rannikkoalueilta ja hyödyntämällä se uudelleen.

– Handelsbanken tarjoaa asiakkailleen kierrätetystä merimuovista valmistettuja pankki- ja luottokortteja ensi syksystä alkaen. Korteissa hyödynnettävän merimuovin materiaali tehdään kierrätetystä muovijätteestä, joka on kerätty syrjäisiltä saarilta, rannoilta, vedestä ja rannikkoyhteisöistä, yhtiöstä kerrotaan.

Maksukorteissa käytettävä merestä kerätty muovi on PET-muovia, jota käytetään muun muassa muovipulloissa. Se on ympäristöystävällisempi – mutta silti käytössä yhtä kestävä vaihtoehto – kuin maksukorteissa usein käytetty PVC-muovi. Uudesta maksukortista yli 70 % voi olla meren kierrätysmuovia. Kerätystä merimuovista valmistetut kortit eivät ainoastaan minimoi korteissa käytettävän uuden muovin määrää, mutta osaltaan myös vähentävät mereen joutuvan muovin määrää.