Top Gun: Maverick nousi jättimenestykseksi – Tom Cruisen uran paras startti

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Top Gun: Maverick osoittaa, että katsojia kiinnostavat edelleen muutkin kuin supersankarielokuvat. Hävittäjä-ässistä kertovan kasariklassikon jatko-osa on ollut valtava menestys ensi-iltaviikonloppuna.

Top Gun: Maverick tahkosi ensi-iltaviikonloppuna maailmanlaajuisesti 248 miljoonaa dollaria. Pelkästään Yhdysvalloissa elokuva keräsi 151 miljoonan dollarin lipputulot. Kyseessä on suurin Yhdysvaltojen Memorial Day -viikonlopun tulos sitten vuonna 2007 ensi-iltansa saaneen Pirates of the Caribbean: Maailman laidalla -elokuvan.

Top Gun: Maverick oli viikonlopun katsotuin elokuva myös Suomessa. Elokuva keräsi torstaista alkaen yhteensä lähes 65 000 katsojaa.

Maailmanlaajuinen tulos on merkittävä erityisesti Top Gunin pääroolia näyttelevän Tom Cruisen kannalta. Elokuvan avausviikonlopun lipputulot ovat Deadline-sivuston mukaan Cruisen uran suurimmat, ylittäen jopa suositut Mission: Impossible -elokuvat.