Huolestuttava ilmiö Jyväskylässä – linnunpönttöjä revitty alas puista

Ohhoh! · Tim Isokivi

Jyväskylän luonnossa on törmätty huolestuttavaan ilmiöön. Puihin asetetut linnunpelättimet ovat joutuneet ilkivallan kohteeksi.

Jyväskylän yliopiston väitöskirjatutkija Martta Liukkonen kertoi linnunpelättimiin kohdistuneesta ilkivallasta sosiaalisessa mediassa. Hän kertoi löytäneensä linnönpöttökierroksella useita pesittyjä pönttöjä, jotka oli revitty puista alas.

– Osasta pesät kaivettu kokonaan ulos ja heitetty maahan. Munia ei viety eli muu kuin ihmispeto tuskin asialla. Kuvaa aika hyvin ihmisen luontosuhdetta, Liukkonen kirjoitti.

Liukkonen kertoi Iltalehdelle pöttöjen tuhoamisen olevan luonnonsuojelurikos, josta ilmoitetaan todennäköisesti poliisille. Kyseessä ei ole uusi ilmiö Jyväskylässä. Jyväskylän seudulle ripustettiin viime vuonna yli 450 linnunpönttöä varpuslintujen seurantatutkimusta tekevän ryhmän toimesta.