Turkki ei halua tarkoittaa englanniksi kalkkunaa – vaatii nimenmuutosta YK:lta

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

YK on muuttanut Turkin tasavallan englanninkielisen nimen Turkeysta muotoon Türkiye. Turkki on lähettänyt YK:n pääsihteeri António Guterresille virallisen kirjeen, jossa maa vaatii maan englanninkielisen nimen muuttamista YK:ssa.

YK:n tiedottaja Stephane Dujarric sanoi muutoksen tulevan voimaan heti ja Turkin pyyntöä noudatetaan. Turkki aloitti kansainvälisen nimimuutoksen viime vuonna joulukuussa sen jälkeen, kun Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan julkaisi aiheesta muistion, Al Jazeera uutisoi.

Hänen mukaansa kaikkien on jatkossa käytettävä uutta nimeä Türkiye niin virallisessa yhteydessä, virastoissa, valtion välisessä kirjeenvaihdossa kuin yritysten toiminnassa esimerkiksi Made in Türkiye -tuotteiden yhteydessä. Suomeksi Turkki tarkoittaa esineestä puhuttaessa turkiksesta valmistettua päällystakkia. Englanniksi Turkey tarkoittaa kalkkunaa.