Clas Ohlsonin tuotteessa palovammariski – lopeta käyttö ja palauta kauppaan

Koti & Asuminen Ruoka · Tim Isokivi

Kauppaketju Clas Ohlson vetää myynnistä grillihiilen sytyttimen palovammariskin vuoksi. Tuotteen käyttö on pyydetty lpettamaan välittömästi. Takaisinveto koskee sytytintä tuotenumerolla 31-6049.

Clas Ohlsonin tiedotteen mukaan Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukes on arvionut tuotteen kädensijan voivan kuumentua liikaa. Sytyttimestä voi aiheutua palovammoja, mikäli sitä käsitellään ilman suojavarustetta. On myös olemassa riski, että käyttäjän pudottama hehkuvia hiiliä sisältävä tuote aiheuttaa tulipalovaaran.

– Mitään tuotetta ei saateta markkinoille, ellei se ole asiaankuuluvien standardien ja lainsäädännön mukainen. Tästä huolimatta olemme saaneet tietoomme tapauksen, jossa asiakas sai palovamman koskettaessaan tuotetta käytön aikana, Clas Ohlsonin tiedotteessa kerrotaan.

Grillihiilen sytytintä on myyty maaliskuusta 2019 alkaen 17. toukokuuta 2022 asti. Asiakkaita pyydetään palauttamaan tuote lähimpään Clas Ohlson -myymälään. Tuotteen hinta korvataan, eikä kuittia tarvitse esittää.