Tokmannin uutiskirjeisiin muiden asiakkaiden tietoja – koskee peräti 400 000 henkilöä

Digi · Tim Isokivi

Kauppaketju Tokmannin uutiskirjeen tilaajien nähtäville päätyi viikonloppuna vahingossa toisten asiakkaiden tietoja. Tokmannin viikonloppuna asiakkaille lähettämän uutiskirjeessä saattoi lukea otisen asiakkaan etunimi ja sähköpostiosoite. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Tapaus herätti sosiaalisessa mediassa keskustelua asiakkaiden tietoturvasta. Tokmannin mukaan virhe koski hieman alle 400 000 ihmistä. Se johtui Tokmannin käyttämän palveluntarjoajan viallisesta ohjelmistopäivityksestä.

Vika on sittemmin paikannettu ja korjattu, eikä sen pitäisi enää toistua. Tokmannin sijoittajasuhde- ja viestintäpäällikkö Maarit Mikkosen mukaan virhe saattaa koskea arvioitua useampia ihmisiä, sillä palveluntarjoaja palvelee myös muita yrityksiä Tokmannin lisäksi. Yhtiö on tehnyt asiasta oma-aloitteisen ilmoituksen tietosuojaviranomaisille.