Kansa epäilee: Prinssi Andrew saikutti äitinsä juhlallisuudet

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yhdistyneen kuningaskunnan prinssi Andrew, Yorkin herttua ja kuningatar Elisabetin poika, on loistanut poissaolollaan äitinsä 70-vuotishallitsijakauden juhlallisuuksista. Prinssi Andrew’n pääsy oli evätty jo aiemmin maineen tahriintumisen johdosta, mutta miehen oli tarkoitus osallistua juhlajumalanpalvelukseen. Hän perui kirkossa käynnin ja kertoi sairastuneensa koronavirukseen.

Kansa ei ole niellyt selityksiä koronaviruksesta. Prinssi Andrew nähtiin Windsorin linnan lähellä ratsastamassa keskiviikkona. Hän oli näyttänyt New York Postin mukaan terveeltä. Jumalanpalvelus oli perjantaina. Ihmiset kirjoittavat Twitterissä, että koko tilanne näyttää siltä, että prinssi Andrew on tekaissut sairautensa, koska ei ole yksinkertaisesti kehdannut näyttää kasvojaan kansalle.

Andrew erotettiin taannoin hovista seksiskandaalin tultua julkisuuteen. Prinssi sopi seksuaalirikossyytteensä siviilikanteen nostaneen Virginia Giuffren kanssa rahalla. Giuffre luopui kanteesta ja prinssi Andrew maksoi korvauksia naisen omistamalle säätiölle, joka puolustaa seksuaalirikosten uhrien oikeuksia. Prinssi Andrew jouti aiemmin luopumaan sotilaallisista arvonimistään ja kuninkaallisesta tittelistä. Prinssistä ei tulla enää koskaan käyttämään ”Hänen kuninkaallinen korkeutensa” -arvonimeä.

Prinssi Andrew oli läheisissä tekemisissä miljardööri Jeffrey Epsteinin ja hänen tyttöystävänsä Ghislaine Maxwellin kanssa. Pariskunta värväsi nuoria naisia rikkaiden seksikumppaneiksi vuosien ajan. Virginia Giuffre oli tekojen aikaan 17-vuotias.