Rekikoira karkasi kilpailuista – löytyi kolme kuukautta myöhemmin 240 kilometrin päästä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Rekikoira Leon osallistui ohjastajansa ja muun koirvaljakon tavoin maaliskuussa Alaskassa järjestettyyn Iditarodin kilpailuun. KIlpailussa suoritetaan valjakon kanssa huima 1.450 kilometrin pituinen reitti. Leon karkasi kesken kilpailun.

Alaskan McGrathin kaupungin asukkaat olivat nähneet koiran katoamisilmoituksen. Paikka on 240 kilometrin päässä Leonin katoamispaikasta. Ihmiset yrittivät saada eläintä kiinni ruoan avulla. Lopulta houkuttelu onnistui ja Leon on saatu liekaan, Sky News uutisoi.

Sen ranskalainen omistaja Sebastien Dos Santos Borges saapuu noutamaan valjakkokarkulaista. Koira on päällisin puolin terve kolme kuukautta kestäneen omatoimiretken jälkeen, mutta huomattavasti aiempaa laihempi. Borges oli suorittanut vaativan viikon pituisen rekikilpailun loppuosan 11 koiran kanssa Leonin karattua tarkastuspisteeltä. Tarina sai kuitenkin onnellisen lopun.