Suomalainen terveyspalvelu laajenee Italiaan – äideille hyvinvointia synnytyksen jälkeen

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Digitaalisia terveys- ja hyvinvointipalveluita äideille tuottava suomalainen Nordic Fit Mama on hiljattain aloittanut yhteistyön italialaisen verkkoportaalin kanssa. Palvelu on saatavilla englanninkielisenä raskautta ja synnytyksen jälkeistä aikaa käsittelevä Mamma-In-Forma- osiossa.

Suomalainen konsepti Nordic Fit Mama suuntaa maailmanmarkkinoille. Italiassa digitaalisia äitiyspalveluita on toistaiseksi vähän, mutta kiinnostus niitä kohtaan on runsasta. Portaalin tarkoitus on tarjota asiantuntija-apua yhdestä paikasta ja sen kautta voi varata etävastaanoton lääkärille ja muille terveysalan asiantuntijoille. Portaali kerää noin 500.000 kävijää kuukaudessa. Määrän on arveltu lähiaikoina tuplaantuvan.

– Italian syntyvyys on Suomeen verrattuna lähes kymmenkertainen. Vuosittain siellä syntyy noin 500.000 lasta. Raskaana oleville on Italiassa tarjolla ilmainen terveydenhoito ja raskaudenseuranta, mutta kuten Suomessa, raskauden jälkeinen kuntoutuminen on etupäässä äitien omalla vastuulla, Nordic Fit Mamasta kerrotaan.

– My special doctor -portaali tarjoaa huikean mahdollisuuden äitien tavoittamiseen sekä verkkovalmennusten myymiseen. Nordic Fit Maman erityisesti keskivartalon ja lantionpohjan vahvistamiseen tarkoitettu sisältö ja ohjeet ovat siellä esillä ainoana laatuaan. Portaalin kanssa tehty yhteistyö osoittaa italialaisten äitien olevan hyvin kiinnostuneita raskauden jälkeisestä turvallisesta kuntoutumisesta.