Jalkansa menettänyt juoksi 102 maratonia 102 päivässä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Jacky Hunt-Broersma todistaa, etteivät fyysiset vammat aina estä saavuttamasta korkealla oleviakaan tavoitteita. Vuonna 2001 toisen jalkansa syövälle menettänyt nainen rikkoi taannoin huikean ennätyksen juoksemalla 102 maratonia, eli yli 42 kilometrin pituista matkaa 102 peräkkäisenä päivänä.

Jalkaproteesia käyttävän Jacky Hunt-Broersman tavoitteena oli rikkoa aikaisempi maailmanennätys, joka oli 95 maratonia 95 perättäisenä vuorokautena. Hän kuitenkin nosti tavoitettaan kuultuaan toisen juoksijan jo rikkoneen ennätyksen epävirallisesti 101 maratonilla.

Hunt-Broersma aloitti juoksuharrastuksena vuonna 2016, ja pian viiden kilometrin lenkit vaihtuivat ultrajuoksuharrastukseen. Urheilijan mukaan hän innostui juoksemisesta vain enemmän sen jälkeen kun hänelle kerrottiin sen olevan jalkansa menettäneille liian haastavaa. CBS-uutissivuston mukaan Hunt-Broersman tarkoituksena on jatkaa maratonien juoksemista ennätyksen rikkomisenkin jälkeen.