Alkon myynti laskee yhä – yhä useampi tilaa ulkomailta suoraan kotiovelle

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Alko kertoo litramyynnin laskeneen toukokuussa 11,8 prosenttia verrattuna viime vuoden toukokuuhun. Eniten myynnin laskua syntyi roseeviinien kohdalla. Suomalaiset ovat samalla löytäneet tiensä ulkomaalaisiin nettikauppoihin, joista saa tilattua alkoholia suoraan kotiovelle. Suomen alkoholilainsäädäntö kieltää saman kotimaisten verkkokauppojen kohdalla.

Alkon myynti litroissa oli 5,9 miljoonaa litraa, kun se vuotta aiemmin toukokuussa oli 6,7 miljoonaa litraa. Väkevien viinojen myyntiprosentti laski kaikista vähiten, ainoastaan seitsemän prosenttiyksikköä. Panimotuotteiden litramyynti laski noin kymmenellä prosentilla.

Alkoholittomien tuotteiden litramyynti puolestaan nousi 10,5 prosenttia. Punaviineissä litramyynti laski 15,7 prosenttia, valkoviineissä 12,6 prosenttia, roseeviineissä 23,7 prosenttia ja kuohuviineissä 11,1 prosenttia vuoden 2021 myyntiin verrattuna.