Suomalaisen Pahanhautojan ensi-ilta Sundancen elokuvajuhlilla – keräsi ylistystä kriitikoilta

Elokuvat · Terhi Piiroinen

Suomalainen Pahanhautoja on psykologinen kauhudraama, jonka on ohjannut Hanna Bergholm ja käsikirjoittanut Ilja Rautsi. Pahanhautoja sai äskettäin maailmanensi-iltansa Sundancen elokuvajuhlilla. Palaute on ollut myönteistä.

– Se, että elokuva-alan merkittävimmät julkaisut kirjoittavat näin ylistävät ja laajat arvostelut Pahanhautojasta on paras mahdollinen palkinto sille suurelle työlle, jonka me kaikki olemme elokuvan eteen tehneet! Nyt toivon, että elokuvateatterit Suomessa lopultakin aukeavat, jotta suomalainen kotiyleisö pääsisi Pahanhautojan katsomaan, ohjaaja Hanna Bergholm iloitsee.

Elokuva kertoo, kuinka nuori Tinja-tyttö yrittää toteuttaa vaativan äitinsä unelman menestymällä telinevoimistelussa. Tinjan äiti esittelee koko maailmalle lahjakasta tytärtään ja idyllisen onnellista perhe-elämäänsä suositussa videoblogissaan. Pahanhautoja matkaa maailmalla seuraavaksi Ranskaan Gérardmerin elokuvafestivaalille, ja sen jälkeen Göteborgin elokuvajuhlille.